Skip to main content

Har du beslutat dig för att bli pilot? Häftigt! Det är inte mycket som uppnår samma känsla av frihet som att själv föra fram ett flygplan mot en destination.

Certifikat för privatflyg

Private Pilot License (förkortat PPL), eller Certifikat för privatflyg, är utbildningens stora mål och uppnås genom att först gå utbildningen och sedan avlägga ett prov för de två delarna som utbildningen består av.

Att bli pilot för privata flygningar tar mellan 3-6 månader och är något väderberoende. Utbildningen är uppdelad i två större delar, teoretisk- och praktisk del. Den teoretiska delen innefattar utbildning inom flygets historia, aerodynamik och flygteknisk utbildning.

Den praktiska delen innefattar flygning tillsammans med en flyginstruktör som hjälper dig. Här lär du dig att framföra ett flygplan samtidigt som du kommunicerar med flygkontroller och följer färdplan. Att vara pilot för privatflygning innebär att hålla många bollar i luften samtidigt, det är därför bra att vara stresstålig och att ha en hög simultanförmåga.

Intresserad av utbildning för privatflyg?

Just nu erbjuder Flygupplevelse Sverige AB komplett utbildning för att bli pilot för privatflygning till mycket förmånliga priser. Deras utbildning är populär och de släpper endast ett fåtal platser per säsong som fylls snabbt.

Om du går i tankarna om att utbilda dig till pilot erbjuder Flygupplevelse ett kostnadsfritt inledande samtal där du får möjlighet att ställa frågor och samtidigt höra mer om utbildningen.