Skip to main content
Allmänt

Hur man planerar ett event för ett företag

By 2022-03-15No Comments

Dags att planera ett event för företag? Det är mycket att hålla reda på som eventplanerare, det kan till och med kännas rätt överväldigande. Men det finns hjälp att få. Att planera ett event ska vara roligt. Den här artikeln ger dig några tips för hur du planerar ett lyckat företagsevent.

 

Gör upp en tidslinje

Med en tidslinje kan både du som eventplanerare och alla involverad se hur ni ligger till. Det är lätt att tiden bara går och allt det där som skulle ha gjorts är totalt bortglömt. Men med en tidslinje blir det lätt att hålla koll. 

Var realistisk

Var inte tidsoptimistisk. Att planera ett event tar tid, så låt det göra det. För att det ska bli verkligt bra så behöver man ägna tid åt det. Sätt upp en planering där det finns tillräckligt med tid för varje uppgift. Tänk till och planera vist. När de som är involverade i eventet ser schemat ska de bli motiverade, inte känna sig nedslagna. Lite stress är bra, men mycket är raka motsatsen.

Använd en plattform för eventplanering

Gör det hela enklare genom att använda en plattform som specialiserar sig i just eventplanering. Då får du allt du behöver på ett och samma ställe, online och redo att användas. Det blir smidigare, roligare och mer tidseffektivt.

Strukturera upp och organisera

Struktur hjälper dig att hinna med allt i tid och gör kommunikationen i de olika teamen enklare. Organisera alla roller noggrant och se till att alla har koll på vad som förväntas av dem. Ta det inte som det kommer och chansa när det kommer till ett viktigt företagsevent. Utan struktur finns risken att hela planeringen misslyckas.

 

Det här är bara några få tips för hur du planerar ett lyckat event. För mer användbara tips läs artikeln Företagsevent. Lycka till med planerandet!