Skip to main content
Hälsa

Min bästa vän kommer inte att sluta dricka hur får jag honom att inse att han har ett alkoholproblem?

By 2022-04-11No Comments

Om du har en vän som kämpar med alkoholberoende kan det vara svårt att veta vad du ska göra. 

Det kan kännas som om du går på äggskal runt dem, eller att du måste gå på tå kring ämnet drickande för att inte göra dem upprörda. 

Men faktum är att din vän behöver din hjälp. 

De behöver någon som de kan lita på och prata med om sitt drickande, och de behöver någon som kommer att finnas där för dem när de bestämmer sig för att bli nyktra. 

I det här blogginlägget kommer vi att diskutera några sätt som du kan stödja din vän under deras missbruksresa. 

Vi hoppas att den här informationen kommer att hjälpa dig att göra en positiv inverkan i deras liv! 

Berätta för din vän att du finns där för honom och kommer att stödja honom

Om du har en vän som kämpar med alkoholberoende är det bästa du kan göra att finnas där för honom eller henne. Lyssna på dem när de vill prata och erbjud ditt stöd och din uppmuntran. 

Om de är redo att bli nyktra hjälper du dem att hitta resurser och information om alkoholbehandling och behandlingsalternativ. 

Det första steget för att hjälpa en vän med alkoholism är att erkänna att det finns ett problem. Det kan vara svårt för någon att acceptera att de har ett beroende, men det är viktigt att komma ihåg att beroende är en sjukdom. Det är inte något som din vän bara kan ”ta sig ur” När din vän har accepterat att han eller hon har ett problem kan ni börja prata om lösningar. Det finns många resurser tillgängliga för att hjälpa människor som vill sluta dricka, och du kan hjälpa din vän att hitta rätt resurser för deras situation

Och viktigast av allt, ha tålamod med dem. 

Missbruk är en svår resa

Missbruk är en svår resa, men med hjälp av vänner och familjemedlemmar är återhämtning möjlig. Tack för att du läste! Vi önskar dig all lycka till med att stötta din vän genom hans eller hennes missbruksresa. 

Kom ihåg att du inte är ensam! Det finns många människor som bryr sig om dig och din vän, och vi finns här för att hjälpa dig. 

Tveka inte att ta kontakt om du behöver något alls. Tack!